Ohita navigaatio

Syyskokous 25.11.2020

Hyvät OAJ Pääkaupunkiseudun alueyhdistyksen kokousedustajat

Olemme osa historiallista muutosta. Covid -19 epidemia on muuttanut toimintatapamme kasvattaa, opettaa, kouluttaa ja tutkia. Epidemia-aika haastaa sekä työssä että vapaa-ajalla perheen, harrastusten, ystävien tapaamisten ja erilaisten aiemmin niin tuttujen ja totuttujen arkea ja juhlaa rakentavien rakenteiden osalta. Lähes kaikki aiemmin totuttu määritellään nyt uudella tavalla, ja tulee sietää monella eri tasolla jatkuvaa keskeneräisyyttä. Pelottaakin- sillä eihän kenelläkään ei ole tarkkaa tietoa siitä, millainen maailma rakentuu elämisemme ehtona.
Kuitenkin haluan sinun tuntevan oman työsi merkityksellisyyden kaikkine haasteineen jokaisena työpäivänä, niissä kaikissa yhteyksissä missä toimitkaan. Omaa työroolia tulee arvostaa, sillä se kannattelee niin montaa lasta, nuorta ja aikuista työpäivien aikana. Sinulla on tärkeä tavoitteellinen tehtävä, ympäröivässä muutoksessakin. Kohtaaminen on saanut uuden muodon, joten työroolia on varmasti jokainen joutunut rakentamaan uudella tavalla.
Tähän päivään on tullut uutta yhteistä arjen sisältöä sanoina valmiuslaki, tartuntatautilaki ja lain soveltaminen, maskisuositus, turvaetäisyys, hybridiopetus, koronavirustartunnan ilmaantuvuusluvut viikoittain eri kaupungeissa sekä alueellisesti ja opetukseen vaikuttavat opiskelijamäärien ja opetustoiminnan rajoitukset. Selviytyäksemme virusepidemiasta tulee meidän toimia annettujen suositusten, ohjeiden, rajoitusten ja määräysten mukaisesti yhteisesti turvallisella tavalla, joita valtioneuvosto, STM ja alueelliset toimijat linjaavat työmme osalta.
Resilienssiä tarvitaan opettajuudessa monin eri tavoin. On kuitenkin tärkeää tunnistaa arjessa kantavat voimat, jotka auttavat itse kutakin henkilökohtaisesti eteenpäin. Aiemmat vahvuudet tehdä asioita ja toimintoja tulee saada resilienssin lisäksi säilyttää- ne tuottavat pysyvyyden ja hallinnan tunnetta arjessa. Tulee uskoa tulevaisuuteen. Jokainen päivä on arvokas, ja korvaamaton, ja se eletään vain kerran. On pyrittävä sen vuoksi löytämään valoa ja iloa arjen tutuista ja turvallisista asioista. Anna mielesi riemuita ja levätäkin riittävästi sinulle tärkeiden asioiden äärellä- mitä ne sinulla ovatkaan. Hyvän kokemuksia tarvitaan.
Kiitos, että olet vaikuttamassa OAJ Pääkaupunkiseudun alueyhdistyksen yhteisten asioiden äärellä tänään. Yhdessä rakennamme tulevaisuutta alueyhdistyksenä. On mentävä eteenpäin- yhdistyksenä yhdessä.
Ulla Jauhiainen
Puheenjohtaja
OAJ Pääkaupunkiseutu

Tapahtumat

Yhdistyksemme

Alueyhdistys toimii OAJ:n paikallisyhdistysten sekä ala- ja oppilaitoskohtaisten jäsenyhdistystensä edunvalvonnan ja koulutuksen tukena. Alueyhdistyksen jäsenyhdistyksissä on yhteensä n. 11 000