Ohita navigaatio

Koulutuksella tulevaisuudenkestävä Suomi, Vantaalla 1.2.2023

OAJ: n puheenjohtaja Katarina Murto oli kanssamme OAJ Pääkaupunkiseudun alueyhdistyksen jäsenalueella Vantaalla. Päivä aloitettiin Vantaan kuntapäättäjien kanssa yhteisellä lounaskeskustelulla Ravintola Zillan kabinetissa. Tilaisuudessa oli erittäin hyvä edustajisto Vantaan kaupungin päättäjiä. Paikalla tilaisuudessa oli myös kaupunginjohtaja Ritva Viljanen. OAJ Pääkaupungin alueyhdistyksen vastuujäsenet esiteltiin tilaisuuden alussa ja alueyhdistyksen jäsenmäärä ja rakenne.

Puheenjohtaja Katarina Murto esitteli Eduskuntavaalit 2023 varten laaditut OAJ: n laatimat vaalitavoitteet osallisille. Häneltä kuntapäättäjät saivat kysyä kasvatuksen, koulutuksen ja opetuksen aiheista alustuksen jälkeen. Yhteinen keskustelu aiheesta oli niin vilkasta, että heistä osalle tuli kiire ruokaillakin ennen seuraavia suunniteltuja kokouksiaan. Osallistujia lounaalla oli kaikkinensa 29.

Seuraava tutustumiskohde OAJ: n puheenjohtaja Katarina Murrolla oli vantaalainen varhaiskasvatuksen yksikkö, Riihipellon päiväkoti. Päiväkodin johtaja Suvi Kettumäki kertoi, miten työyksikössä toteutetaan arjessa laadukasta pedagogista kasvatustyötä ja kertoi myös siitä, mitä se tänä päivänä yhä enemmän vastuuhenkilöiltä ja henkilökunnalta vaatii. Henkilöstötilanne on erittäin haastava ja sen myötä suunniteltuja toimintoja on muokattava lähes päivittäin päiväkotien ryhmissä.

Päivän Kolmas tutustumiskohde Katarina Murrolla oli Vantaan paikallisyhdistyksen luottamusmiesten ja YT-toimijoiden tapaaminen. Katarina keskusteli aktiivitoimijoiden kanssa heille tärkeistä koulutuspoliittisista kysymyksistä ja tapaamisessa hän kertoi myös sopimusneuvottelujen etenemisestä.

Illalla järjestettiin Eduskuntavaalit 2023- vaikuttamistilaisuus: Sokos Hotelli Vantaalla, Tulisuudelma-salissa. Tilaisuudessa oli kutsuttuna OAJ Pääkaupunkiseudun alueyhdistyksen jäsenet, jotka ovat ilmoittautuneet eduskuntavaaliehdokkaiksi. Kutsuja tilaisuuteen lähetettiin myös alueen istuville kansanedustajille, jotka ovat asettuneet eduskuntavaaliehdokkaiksi 2023. Lisäksi Helsingin vaalipiirin opetusalan eduskuntavaaliehdokkaat kutsuttiin tilaisuuteen.

Iltatilaisuudessa omista vaalitavoitteistaan kertoivat Kent Ketomäki, Veli-Pekka Dufva, Loviisa Kaartokallio, Timo Kilpiäinen, Heli Hakala, Ulla Kaukola, Kaisa Alaviiri, Elina Kokko sekä kansanedustajat Inka Hopsu ja Hussein Al-Taee.

Tilaisuudessa oli yhteensä 73 jäsentä. OAJ: n puheenjohtaja Katarina Murto piti osallistujille esityksen OAJ: n laatimista Eduskuntavaalit 2023 tavoitteista. Hän keskusteli aktiivisesti jäsenten kanssa opetusalan ajankohtaisista haasteista. Katarinalle sai myös esittää kysymyksiä. Mukana puheenjohtaja Katarinan aluevaikuttamistyössä olivat OAJ: n erityisasiantuntija Minttu Ilveskivi- Hentilä ja Katarinan henkilökohtainen avustaja Katri Korolainen.

Katarina vaikutti olevan kiitollinen hänelle järjestetystä päivästä OAJ Pääkaupunkiseudun alueyhdistyksen jäsenalueella ja yhteisesti tehdystä päivästä monissa eri vaikuttamisen keskiöissä. Täytyy todeta, että Katarina Murto jaksoi suunnitellun päivän erinomaisesti jäsenistön keskuudessa, kuullen ja kuunnellen. Kiittäen mukavasta päivästä.

Tilaisuudessa edustivat OAJ Pääkaupunkiseudun alueyhdistyksen puheenjohtaja Ulla Jauhiainen, Alueasiantuntija Antti Piiroinen ja hallituksen jäsen & Vaka-jaoston puheenjohtaja Salla Sutinen.

Kiitämme lämpimästi Vantaan opettajien ammattiyhdistyksen puheenjohtaja Jukka Mölsää, joka mahdollisti kuntapäättäjien lounastapaamisen.

Tapahtumat

Yhdistyksemme

Alueyhdistys toimii OAJ:n paikallisyhdistysten sekä ala- ja oppilaitoskohtaisten jäsenyhdistystensä edunvalvonnan ja koulutuksen tukena. Alueyhdistyksen jäsenyhdistyksissä on yhteensä n. 11 000