Ohita navigaatio

Kuntavaalipaneeli 17.3.2021

OAJ Pääkaupungin alueyhdistyksen YSI-jaoston puheenjohtaja Antti Karetie, OAO-jaoston puheenjohtaja Toivo Heikkilä sekä alueasiantuntija Antti Piiroinen järjestivät keskiviikkona 17.3.2021 ”Oppivelvollisuuden laajentaminen ja kuntavaalipaneeli” – webinaarin helsinkiläisille opettajille ja kuntavaaliehdokkaille. Tilaisuuden alustajana toimivat OAJ:n erityisasiantuntijat Tuomo Laakso sekä Pauliina Viitamies. Kuntavaalipaneeliin osallistuivat helsinkiläiset kuntavaaliehdokkaat Timo Ohmero, Venla Olin ja Elina Wallin.

Timo Ohmero: ”Kuntatasolla vaikuttaisin opettajien määrään ja oppivelvollisuusiän noston toteuttamiseen tarvittaviin tarpeellisiin resursseihin valtuuston budjettityöskentelyn kautta. Ilman riittäviä taloudellisia resursseja ei ole myöskään riittäviä opettajaresursseja. Kasvatuksen ja koulutuksen lautakunta on myös paikka vaikuttaa riittävien toimien luomiseksi oppivelvollisuusiän nostoon liittyen, asiaan liittyviä jaoksia unohtamatta.”

Venla Olin: ”Oppivelvollisuusiän laajentaminen on suuri haaste Helsingin kokoisessa kaupungissa. Helsingillä on talous kunnossa, mutta materiaali- ja laitehankintojen määrät, kelpoisen opetus- ja ohjaushenkilöstön riittävyys, ja eri toimijoiden yhteistyö tietenkin askarruttavat koko kenttää. Helsinki on jo pitkään profiloitunut koulutusmyönteisenä kaupunkina. Tämä linja täytyy pysyä myös jatkossa, vaikka kasvatus- ja koulutussektorin menot kasvavatkin.”

Elina Wallin: ”Oppivelvollisuuden pidentämisen kohdalla on Helsingissä tärkeää huolehtia resursseista. Erityinen ja S2-opetus on huomioitava ja resurssoitava hyvin. Helsingin on varmistettava, että lukioissa on tilaa myös helsinkiläisille opiskelijoille eikä keskiarvorajat nouse liian korkealle. Koulurakennuksien kunnosta on huolehdittava: niiden täytyy olla turvalliset ja terveelliset. Toisen asteen maksuttomuuden ei tarvitse vähentää perusopetuksen resursseja, Helsingillä on varaa ja valtion lupaus täysimääräisestä tuesta on lunastettava.”

Tapahtumat

Tapahtuma | 22.4.2024

Joku roti -tilaisuus, OAJ pks

Yhdistyksemme

Alueyhdistys toimii OAJ:n paikallisyhdistysten sekä ala- ja oppilaitoskohtaisten jäsenyhdistystensä edunvalvonnan ja koulutuksen tukena. Alueyhdistyksen jäsenyhdistyksissä on yhteensä n. 11 000