Ohita navigaatio

TUNDRA - draama tunnetaitojen tukena, ilmaiset etäkoulutukset

Oletko kiinnostunut draaman mahdollisuuksista tunnetaitojen vahvistamisessa? Tervetuloa Teatteri Pensaan ammattilaisten toteuttamaan TUNDRA – draama tunnetaitojen tukena (4 op) -koulutukseen, joka pitkästä aikaa päästään toteuttamaan ihka oikeana lähikoulutuksena tai oikeammin koulutuksina, yksi kokonaisuus järjestetään Helsingissä 2.9.-1.10. ja toinen Turussa 23.9.-5.11. Koulutukset rahoittaa Opetushallitus, joten ne ovat osallistujille maksuttomia, mutta edellytys on, että toimii opettajana peruskoulussa, lukiossa, vapaassa sivistystyössä, ammattillisessa tai taiteen perusopetuksessa. Osallistuminen ei edellytä aikaisempaa kokemusta draamatyöskentelystä. Mukaan mahtuu 24 ensimmäiseksi ilmoittautunutta. Ilmoittautuminen sähköpostilla osoitteeseen teatteripensas@gmail.com. Kerrothan kumman kaupungin koulutukseen ilmoittaudut, kiitos!

Olemme toteuttaneet OPH:n rahoituksella 15 kpl NYT – Draama oppimisen avuksi kouluihin -koulutusta ympäri Suomen vuosina 2014–2020, 2 kpl Draama-agentit-koulutuksia (2019–2021) ja 5 kpl TUNDRA – Draama tunnetaitojen tukena -koulutuksia (2020–2021). Alun perin koulutuksemme on toteutettu live-koulutuksina, mutta korona-aikana saimme pakon edessä yllättyä siitä, miten draama taipui myös etäopintoihin. Kaikki tähänastiset TUNDRA-koulutukset on toteutettu etäversioina, mutta nyt siis tarkoitus on siirtyä taas live-koulutusten pariin, jee!

TUNDRA – Draama tunnetaitojen tukena -koulutuksen tavoitteena on antaa opettajille paremmat edellytykset tukea oppilaiden tunnetaitoja moninaisessa ja muuttuvassa (koulu)maailmassa, yhteistyön voimaa korostaen, huomioiden mm. kulttuurisen moninaisuuden, kestävän elämäntavan sekä seksuaali- ja tasa-arvokasvatuksen kysymykset. Lisäksi tavoitteena on harjoitella tunnetaitomenetelmiä oppilaan motivaatioon, itsesäätelyyn ja keskittymiseen liittyvissä tilanteissa. Myös opettajan omiin voimavaroihin ja työssäjaksamiseen kiinnitetään huomiota erilaisten harjoitteiden avulla. Koulutus on toiminnallinen ja siihen sisältyy työssä toteutettava projekti.

Asiantuntijavieraina toimivat monikulttuurisuuden asiantuntija Melody Karvonen, RFSU:n seksuaaliterveyden asiantuntija, kätilö Susanna Ruuhilahti sekä ekologi, väitöskirjatutkija Sami Keto. Draaman asiantuntijoina taasen jatkaa NYT- ja Draama-agentit-koulutuksista tuttu kolmikko: Jenni Bergius, Rosa-Maria Perä ja Malla Riionheimo, joilla kaikilla on vankka ammatillinen pohja teatteripedagogeina ja yhteisötaiteilijoina. Ja tuttuun tapaan työskentelyssä merkittävässä roolissa on tietysti myös ryhmä itse!

Koulutus järjestetään Helsingissä (keskustan tuntumassa, paikka varmistuu piakkoin):

pe 2.9. klo 16-20
la 3.9. klo 10-16

pe 9.9. klo 16-20
la 10.9. klo 10-16

pe 30.9. klo 16-20
la 1.10. klo 10-16

Ja toinen koulutuskokonaisuus Turussa (keskustan tuntumassa, paikka varmistuu piakkoin):

pe 23.9. klo 16-20
la 24.9. klo 10-16

pe 7.10. klo 16-20
la 8.10. klo 10-16

pe 4.11. klo 16-20
la 5.11. klo 10-16

Koulutukseen voi ilmoittautua laittamalla sähköpostia osoitteeseen teatteripensas@gmail.com. Koulutukset ovat yleensä täyttyneet todella nopeasti, joten kannattaa toimia pian!

Tapahtumat

Yhdistyksemme

Alueyhdistys toimii OAJ:n paikallisyhdistysten sekä ala- ja oppilaitoskohtaisten jäsenyhdistystensä edunvalvonnan ja koulutuksen tukena. Alueyhdistyksen jäsenyhdistyksissä on yhteensä n. 11 000